AXIS

Ο αρχηγός της Α.Ε.Κ., Χρήστος Αχής, μιλά για την έως τώρα πορεία της Ένωσης τη φετινή σεζόν, μας αναλύει που πιστεύει ότι κρίθηκε ο πρώτος ημιτελικός του πρωταθλήματος απέναντι στον Δούκα και το τι πρέπει να αλλάξει ώστε οι "κιτρινόμαυροι" να πάρουν το "εισιτήριο" για τον μεγάλο τελικό, ενώ αναφέρεται και στην εξαιρετική οργάνωση που υπάρχει στον "Δικέφαλο", με τη στήριξη και τη συμβολή της Π.Α.Ε., σε όλα τα επίπεδα.

Στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος η Α.Ε.Κ. δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε;

Θεωρώ ότι δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι και ψυχολογικά προετοιμασμένοι. Δεν μπορώ να εστιάσω σε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι της τακτικής, καθώς θεωρώ ότι όλη η προσέγγιση του παιχνιδιού ήταν λάθος, κάτι που έχουμε ήδη φροντίσει να αλλάξει ενόψει του δεύτερου ημιτελικού της Κυριακής.

Πιστεύεις ότι η Ένωση αιφνιδιάστηκε σε κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού από τον Δούκα;

Δεν θα έλεγα ότι αιφνιδιαστήκαμε σε κάτι. Πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε το γεγονός ότι είχαμε έλλειψη πάθους και συγκέντρωσης σε σχέση με τον Δούκα, χαρακτηριστικά που ο αντίπαλός μας είχε σε μεγάλο βαθμό καθόλη την διάρκεια του αγώνα. 

Ποιό στοιχείο θεωρείς ότι ήταν το δυνατό της Α.Ε.Κ. μέχρι τώρα στη σεζόν και το οποίο δεν κατάφερε να βγάλει στο παιχνίδι της σε αυτό τον αγώνα;

Πιστεύω ότι είναι η αμυντική λειτουργία μας. Σε κανένα σημείο της σεζόν δεν είχαμε δεχθεί τόσα πολλά "φθηνά" γκολ. Το γεγονός ότι ξεκινάς το παιχνίδι και είσαι πίσω στο σκορ με 3-0 από τραγικά ατομικά λάθη και δεν υπάρχει αντίδραση από την ομάδα, αποδεικνύει αυτό που προανέφερα, δηλαδή την κακή νοητική προετοιμασία που πιθανόν είχαμε για το συγκεκριμένο ματς. Ίσως να θεωρήσαμε ότι ανεξηρτήτου απόδοσης μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. 

Ποιά πιστεύεις ότι είναι η διαφορά του "Δικεφάλου" σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος;

Η Α.Ε.Κ. είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, τόσο σε επίπεδο στελέχωσης όσο και σε θέματα οικονομικής φερεγγυότητας. Υπάρχει μεγάλη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που μπορώ να αναφέρω, είναι το γεγονός ότι έχει την υποστήριξη της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., που είναι ένας οργανισμός που για τα δεδομένα του ελληνικού futsal αποδίδει στην ομάδα μας το απαραίτητο κύρος, ενώ παράλληλα προσφέρει λύσεις σε προβλήματα που υπό διαφορετικές προϋποθέσεις θα ήταν δυσεπίλυτα. Επίσης, μέσα από αυτή την υποστήριξη απορρέει και η σιγουριά ότι δεν είναι ένα πυροτέχνημα, αλλά ήρθε για να γίνει ο πρωταγωνιστής του ποδοσφαίρου σάλας. 

Θεωρείς ότι επηρέασε την Ένωση η απουσία του Ramada από τον αγώνα με τον Δούκα; 

Εννοείται ότι ο Ούγκο είναι ένας παίκτης με τεράστια ποιότητα και εξαιρετική επαγγελματική συμπεριφορά, ωστόσο σε κανένα άθλημα οι ομάδες δεν εξαρτώνται από έναν μόνο παίκτη. Αν έχουμε στο μυαλό μας ότι στα δύσκολα ο Ούγκο θα βρει τη λύση μόνος του, τότε δεν είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Οι ομάδες βρίσκουν λύσεις στα δύσκολα μέσα από την ομαδική προσέγγιση του παιχνιδιού, την καλή τακτική και τη συνοχή. Δεν περιμένουν μόνο από την ατομική ποιότητα ή έμπνευση ενός κατά τεκμήριο πολύ καλού παίκτη.

Τι απολογισμό μπορείς να κάνεις για την μέχρι τώρα πορεία της Α.Ε.Κ. τη φετινή σεζόν;

Είναι μία καλή σεζόν, καθώς αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας, ενώ πολύ σημαντική θεωρώ και την πρόκρισή μας στο Κύπελλο επί του Παναθηναϊκού, τον οποίο αποκλείσαμε στην έδρα του. Παρόλα αυτά η... ουσία της σεζόν μόλις ξεκίνησε και ότι έχουμε καταφέρει έως τώρα δεν θα έχει καμία σημασία και κανείς δεν θα το θυμάται εάν δεν κατακτήσουμε το νταμπλ.